KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dzień Dziecka

 
Szczęśliwego dzieciństwa!
Kochani nasi uczniowie,
z okazji Waszego święta, cała dorosła Społeczność "Dwójki" życzy Wam zdrowia i spełnienia marzeń. Oby Wasze dzieciństwo było radosne i szczęśliwe a z biegiem czasu przemieniło się w przyszłą szczęśliwą dorosłość. Oby nigdy nie popłynęły z Waszych oczu łzy, z wyjątkiem łez szczęścia! Niech każdy dzień przyniesie Wam miłość i dobroć przede wszystkim od Waszych Rodziców i Najbliższych. Bądźcie uczciwi, sprawiedliwi i odważni. Bądźcie sobą!
Wszelkiej pomyślności!!!
 

Fot. M. Pilarska

Nasze zabytki inaczej.

Uwaga ósmoklasiści!

Informacja CKE o egzaminie ósmoklasisty przeprowadzanym od 25 do 27 maja 2021 r. znajdują się pod linkiem podanym poniżej.

Informacje o egzaminie ósmoklasisty.


 

Szanowni Państwo, informujemy, iż zgodnie z Kalendarzem roku szkolnego 2020/21, dni od 01.04 do 06.04.2021 r. są wolne od zajęć dydaktyczno-wychowawczych w szkole.


 

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych uczniowie klas I, VI i VII wykonali kartki z życzeniami w języku angielskim, życząc szczęśliwych, spędzonych w gronie rodziny, pełnych nadziei świąt.