KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

UWAGA ABSOLWENCI!

 
Informujemy, że w szkole są do odebrania loginy i hasła do wyników egzaminu.
Odbiór odbywać się będzie w przedsionku szkoły od dnia 02.07.2021 r. od godz. 13.00.
Zaświadczenia po egzaminie będą do odebrania w szkole od dnia 09.07.2021 r. od godz. 11.00

Akcja „Pomagamy”

Jak co roku w naszej szkole odbyła się zbiórka karmy dla podopiecznych Schroniska dla Zwierząt w Głownie. Udało się! Akcja ta pokazała, że społeczność SP 2 bez względu na okoliczności, gotowa jest nieść pomoc.

W sobotę 26 czerwca 2021 r. przedstawicielki naszej szkoły, uczennice klasy IV b – Ola, Michasia i Karinka wraz z wychowawczynią, odwiedziły Przytulisko. Przekazały nie tylko różnego rodzaju karmę, ale także koce, ręczniki i akcesoria dla zwierząt. Przywiozły też do Schroniska kilkanaście worków z nakrętkami, które dzięki zaangażowaniu uczniów całej szkoły, udało się zebrać w ramach akcji „Wkręć się w pomaganie”. Razem możemy więcej!

Szczególne podziękowania kierujemy do Państwa Dominiki

i Jacka Karpików, Rodziców Oli, którzy zadbali o transport naszych „podarków”. DZIĘKUJEMY!!!

Zachęcamy do odwiedzenia Przytuliska. Może ktoś z Was zdecyduje się na adopcję? W Schronisku na miłość i dom czeka wiele wspaniałych, samotnych psiaków i kociaków.

Autor: Magdalena Majcher

 

 

 

 

W Szkole Podstawowej nr 2 im. Adama Mickiewicza w Głownie realizowany jest Program Edukacji Ekologicznej dofinansowany z Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi. Kwota zadania: 15.660,00 zł.

 

Zakończenie roku szkolnego 2020/2021

 
Zakończenie roku szkolnego 2020/2021 odbędzie się 25 czerwca br. (piątek) o godz. 9.00.
Uczniowie klas ósmych spotykają się z wychowawcami w hali sportowej, zaś pozostali uczniowie w swoich salach lekcyjnych.
 
 
 

Dzień Dziecka

 
Szczęśliwego dzieciństwa!
Kochani nasi uczniowie,
z okazji Waszego święta, cała dorosła Społeczność "Dwójki" życzy Wam zdrowia i spełnienia marzeń. Oby Wasze dzieciństwo było radosne i szczęśliwe a z biegiem czasu przemieniło się w przyszłą szczęśliwą dorosłość. Oby nigdy nie popłynęły z Waszych oczu łzy, z wyjątkiem łez szczęścia! Niech każdy dzień przyniesie Wam miłość i dobroć przede wszystkim od Waszych Rodziców i Najbliższych. Bądźcie uczciwi, sprawiedliwi i odważni. Bądźcie sobą!
Wszelkiej pomyślności!!!
 

Fot. M. Pilarska

Nasze zabytki inaczej.

Uwaga ósmoklasiści!

Informacja CKE o egzaminie ósmoklasisty przeprowadzanym od 25 do 27 maja 2021 r. znajdują się pod linkiem podanym poniżej.

Informacje o egzaminie ósmoklasisty.


 

Szanowni Państwo, informujemy, iż zgodnie z Kalendarzem roku szkolnego 2020/21, dni od 01.04 do 06.04.2021 r. są wolne od zajęć dydaktyczno-wychowawczych w szkole.


 

Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych uczniowie klas I, VI i VII wykonali kartki z życzeniami w języku angielskim, życząc szczęśliwych, spędzonych w gronie rodziny, pełnych nadziei świąt.